Інгредієнти:
огірки – 4 кг
цукор – 1 скл.
оцет – 1 скл.
олія – 1 скл.
вода – 1 скл.
часник – 6 зуб.
гірчичний порошок – 2 ст.л.
чорний перець (мелений) – 1 ст.л.
сіль – 2-3 ст.л.
Рецепт приготування огірків з гірчицею на зиму
Наріжте огірки уздовж на 4 частини.
В окремій мисці змішайте цукор, сіль, чорний мелений перець і гірчицю.
Змішайте отриману суху суміш з огірками. Додайте воду, соняшникову олія і столовий оцет. Часник пропустіть через прес і додайте в огірки. Залиште на 3-4 години.
Огірки разом з соком, що утворився, розподіліть по банках.
Поставте банки в каструлю для стерилізації. Процедура повинна тривати 15 хвилин з того моменту, як закипить вода.
Закатайте банки стерилізованими кришками. Далі переверніть кришками вниз і укутайте теплою ковдрою для повільного охолодження.
Дуже смачні огірочки на зиму готові. Гірчичний порошок можна замінити зернами гірчиці. При цьому ефекту соусу не буде, але з’явиться приємний аромат