Домашня буженина може стати відмінною заміною ковбасі на святковому столі. Вона виходить дуже смачною і соковитою. У ній немає ні барвників, ні консервантів. А значить м’ясо можна сміливо давати навіть дітям.
Пише Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
- 1500 грам свинини
Для розсолу
- 2 літри води
- 3 столові ложки солі
- 1 чайна ложка чорного перцю горошком
- 1 чайна ложка запашного перцю горошком
- 7 штук гвоздики
- 1 столова ложка меленого коріандру
- 1 столова ложка прованських трав
- 3 лаврові листки
Суміш для натирання
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка суміші перців
- 3 столові ложки гірчиці в зернах
- 1 столова ложка меду
- 6 зубчиків часнику
- 3 столові ложки соняшникової олії
Покроковий процес приготування буженини
М’ясо миємо й обсушуємо.
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, прованські трави, два види перцю, гвоздику, коріандр і кладемо лавровий лист. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо 2 хвилини і залишаємо остигати до теплого стану.
М’ясо кладемо в миску, заливаємо розсолом і накриваємо плівкою. Прибираємо в холодильник на 2-3 доби.
Через відведений час м’ясо дістаємо, обсушуємо паперовим рушником.
У миску наливаємо олію, додаємо гірчицю, мед, сіль, чорний перець і часник, пропущений через прес.
М’ясо кладемо на фольгу і промазуємо підготовленою сумішшю з усіх боків. Щільно загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку. Запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. А потім охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!