12 Вересня, 2025
Смачні білі мариновані гриби. Рецепт маринаду, за яким закриваю гриби вже 10 років.

Смачні білі мариновані гриби. Рецепт маринаду, за яким закриваю гриби вже 10 років.

Рецепт маринаду для маринованих білих грибів на зиму.

Гриби почистити і відсортувати. Ті що на сушку – протерти ганчіркою і нарізати плястерками (тонші сохнуть швидше), викласти на піддони сушарки і сушити до повного збезводнення. У мене сушарка стара і температура там не виставляється. Час залежить від вологи гриба і товщини нарізки. Перевіряю час від часу. Складаю в банки або відерця.

Ті, що для маринування мию і або відварюю і потім в маринад на 15 хвилин, або відразу в маринад і вже ньому варю хвилин 20-25.

Інгредієнти для маринаду:

  • 800 г води
  • 100 г оцту
  • 1 ч.л цукру
  • 1 ст.л солі
  • часник
  • кріп
  • перець чорний, духмяний, гвоздика.

Приготування:

Як проварились, в стерильні банки і закатати ошпареними кришками, укутати.

Мариновані гриби на зиму готові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *