Приготуйте смачні голубці у томатно – сметанній заливці. Ця страва стане коронною на вашому столі. Ваші родичі та близькі залишаться задоволеними
Вам знадобиться:
- Капуста – 1200 грамів;
- Рисова крупа – 150 грамів;
- Цибуля – 1 шт.;
- Вода – 120 мл.;
- Олія рафінована – 100 мл.;
- Окріп – 150 мл.;
- Зелень петрушки – 100 грамів;
- М’ясо свинини – 600 грамів;
- Сіль кухонна – чайна ложка;
- Перець чорний, мелений – ½ чайної ложки.
Для приготування соусу знадобиться:
- Цукор – 3 чайні ложки;
- Вода питна – 700 мл.;
- Томатна паста – 200 грамів;
- Сметана жирна – 200 мл.;
- Сіль – пару чайних ложок;
- Борошно – 2 столові ложки;
- Перець чорний, мелений – ½ чайної ложки
Як зробити:
- Зваріть рисову кашу, після залишіть охолоджуватись.
- Цибулю наріжте невеликим квадратиком та обсмажте на пательні.
- Розділіть капусту на листки. У каструлю налийте воду, закип’ятіть та опустіть у неї качан з відрізаною кочережкою. Після листя поступово буде відставати й ви з легкістю його знімете.
- Після перекрутіть м’ясо за допомогою м’ясорубки.
- Наріжте дрібно петрушку.
- Змішайте фарш, 120 мл. води, рис, петрушку, цибулю та спеції.
- На кожному капустяному листі зніміть ножем потовщення.
- У середину листа покладіть фарш та закрутіть голубці.
- Готові голубці обсмажте трохи на пательні.
- Складіть їх у форму для випікання.
- На сухій пательні обсмажте борошно. Після додайте сметану та томатну пасту. Не забувайте постійно перемішувати суміш.
- Додайте борошно, спеції та воду, перемішайте до однорідності. Почекайте поки суміш закипить.
- Заправку вилийте у форму та випікайте голубці у духовій шафі пів години, при температурі 180 гр.