У мене почався сезон консервації, тому я ділюся чудовим рецептом на зиму. Сьогодні у мене закатування огірків. Виходить дуже смачно.
Покроковий рецепт приготування страви:
Готуємо огірки, вимиємо їх дуже ретельно та обріжемо їх з обох боків. Банки простерилізуємо, кришки прокип’ятимо. Також буде потрібна вода, вливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо, і даємо охолонути.
- Стерилізовані банки наповнюємо огірками. У кожну банку відправляємо два зубчики часнику.
- У каструлю з гарячою водою відправляємо цукор, сіль. Сюди додаємо томатну пасту, також додаємо сюди соус чилі, і переливаємо сюди оцет. Усі інгредієнти слід розчинити у воді. Тому перемішуємо дуже ретельно.
- Потім вже злегка остиглим маринадом заливаємо огірки. Банки з огірками відправляємо у каструлю, стерилізуватимемо. На дно каструлі відправляємо ганчірочку, або будь-яку тканину. Вливаємо воду по плечики баночок, і стерилізуємо на повільному вогні. Після закипання, 15 хвилин стерилізуємо. У мене літрові баночки, якщо у вас банки будуть більшими, то відповідно збільште трохи час.
- Після закінчення часу, закатуємо кришки, перевертаємо баночки та укутуємо. Залишаємо на ніч під пледом або ковдрою, а потім вже можна прибрати банки в прохолодне місце на тривале зберігання.
Такі огірочки виходять дуже смачними, хрумкими, з незвичайною пікантною ноткою. Сподіваюся, що вам і вашим близьким сподобається такий простий і вдалий рецепт. Бажаю всім приємного апетиту, готуйте смачно, готуйте із задоволенням. Радуйте себе та своїх близьких!
Ось що нам знадобиться:
3 кг огірків (приблизно)
1 л 700 мл води
250 г цукру
250 мл оцту 9%
кетчуп Чилі – 5 ст.л
томатна паста – 7 ст.л
по 2 зубчики часнику в кожну баночку
2 ст.л солі