Буженину прийнято готувати в духовці, однак саме через духовки м’ясо часто виходить пересушеним. Тому ми зробимо дуже соковиту буженину взагалі без духової шафи: весь кілограм приготуємо в каструлі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
На шість порцій нам знадобиться кілограм свинячої шийки, 4 зубчики часнику, чорний перець, сіль, рослинне масло і лавровий лист.
Часник ми ріжемо тонкими пластинами, потім обвалюють його в суміші солі і перцю. І відразу шпігуем м’ясо нашим пряним часником. Протикаємо м’якоть ножом, трохи відгинаємо площиною ножа край і прямо по лезу опускаємо часник всередину.
Тепер розігріваємо на сковороді трохи рослинного масла і обсмажуємо м’ясо на сильному вогні з кожного боку по дві хвилини.
Переносимо м’ясо в каструлю. Заливати його потрібно окропом, на три сантиметри, щоб вода тільки трохи покривала м’ясо. Додаємо лавровий лист і на середньому вогні, при легкому кипінні варимо м’ясо під кришкою півтори години
Цей етап дуже важливий. М’ясо не потрібно діставати відразу, дайте йому охолонути прямо в каструлі з бульйоном. І тільки після можна діставати і пробувати ніжну, дуже соковиту буженину.
Подавайте отримані м’ясо з різними гострими соусами. Така буженина хороша і як головне страва, і як швидкий перекус.