Завжди думала, що фрикадельки смажать або запікають у духовці. А спробувала польський рецепт і мені він дуже сподобався.
за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
- фарш 500 грамів
- цибуля 1 шт
- рослинна олія 2 ст. лож
- сіль, чорний перець за смаком
- яйце 1 шт
- мука 2 ст. лож
- кріп
для соусу:
- вершкове масло 1 ч. лож
- борошно 2 ст. лож
- бульйон 1 склянка
- сметана 150 мл + 50 мл води
- сіль, чорний перець за смаком
- кріп 1-2 ст. лож
Приготування
1. Цибулю порізану кубиком злегка обсмажуємо в невеликій кількості рослинної олії. Відправляємо до фаршу, перемішуємо.
2. Сюди ж додаємо борошно, яйце, сіль, чорний перець і трохи сухого кропу. Добре перемішуємо і формуємо фрикадельки (змочіть руки водою, буде зручніше працювати з фаршем).
3. Фрикадельки відварюємо в овочевому бульйоні (вода, цибуля, морква, зелень і сіль), п’ять хвилин після закипання.
4. В цей час готуємо соус, в невеликій кількості вершкового масла прогріваємо (добре перемішавши) борошно. Додаємо бульйон, сметану, зелень кропу і сіль з перцем за смаком.
5. Готові фрикадельки відправляємо в закипілий (на повільному вогні) соус, все добре перемішуємо і страва готова.
Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.
На гарнір відмінно підійде картопляне пюре.
Приємного апетиту.