Котлети можна робити не тільки з м’яса. Можна зустріти безліч різноманітних рецептів – це і овочеві, і з квасолі або сочевиці (до речі дуже смачні. Я ж пропоную сьогодні вашій увазі рецепт котлет з гречки.
Повірте, виходять вони дуже смачні і якщо хтось не пробував, то це буде навіть цікаво, дізнатися новий смак.
Що знадобиться:
1 стакан (220 мл.) гречки;
2 яйця;
2 ст. л. вершкового масла;
100-120 гр. твердого сиру;
1 цибулина середнього розміру;
Трохи борошна, щоб обваляти котлети;
Можна також додати дрібно порізаної свіжої зелені;
Сіль за смаком. Перець можна і не додавати, але це вже на ваш розсуд.
Як готувати котлети з гречки
Гречку потрібно відварити.
За цей час, почистити і дрібно порізати цибулину. Обсмажити на вершковому маслі. Натерти сир.
Додати цибулю до гречки (попередньо давши їй трохи охолонути), вбити яйця, засипати зелень, посолити і перемішати.
Засипати тертий сир і ще раз перемішати.
Насипати на тарілку трохи борошна і поставити поруч з плитою. Розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії.
Руками ліпити невеликі котлетки, обваляти в борошні і викласти на сковорідку. Обсмажувати до появи рум’яної скоринки з двох сторін. Кришкою накривати не потрібно.
Готові апетитні котлети подаємо на стіл і можна перекусити.
Виходять м’які, при цьому не розвалюються, їсти їх приємно.
Буду рада, якщо рецепт припаде вам до смаку і бажаю приємного апетиту!