Засолка сала стандартним способом займає досить багато часу, але процес можна і значно прискорити. Кладемо сало в дволітрову банку, заливаємо розсолом і пробувати можна вже через два дні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
Для приготування ми візьмемо 2 кілограми свинячої грудинки з щедрим жировим прошарком. Ще знадобиться головка часнику, а для розсолу на літр води візьмемо 150 грамів солі, чорний перець горошком і лавровий лист.
Сало промиваємо, чистимо шкірку гострим ножом і нарізаємо великими шматками. Розчиняємо у воді сіль, додаємо перець, лавровий лист і на цьому ж етапі можна спробувати додати улюблених спецій.
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, після закипання варимо тільки 2 хвилини і ставимо остуджуватися. У звичайну банку укладаємо м’ясо і зубчики часнику. Заливаємо остиглим розсолом, накриваємо кришкою. Ми залишаємо в кімнаті на два дні і потім ставимо в холодильник.
Приготоване таким чином сало відмінно переносе тривале зберігання. Досить буде просто перекласти його в морозилку.