Якщо ви не любите оцет у заготовках, але хочете зберегти помідори з легкою кислинкою – цей рецепт вам точно підійде. Завдяки лимонній кислоті та спеціям за бажанням, помідори виходять солодкими, ароматними і в міру пікантними.
На 3-літрову банку:
Цукор – 5 ст. ложок
Сіль – 2 ст. ложки
Лимонна кислота – 1 ч. ложка
На 1-літрову банку:
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – трохи більше половини ст. ложки
Лимонна кислота – 1 ч. ложка
Додатково (за бажанням):
Часник – 2-3 зубчики
Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Гвоздика – 1-2 бутони
Кориця – 1 невеликий шматочок
Покроковий рецепт приготування страви:
Вимийте і покладіть помідори в стерилізовані банки. За бажання — додайте спеції. Залийте окропом, накрийте кришками та залиште на 15–20 хвилин.
Злийте воду в каструлю, додайте в неї сіль, цукор та лимонну кислоту. Доведіть до кипіння та знову залийте банки.
Закатайте, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
Підходять і для повсякденного обіду, і як закуска до святкового столу