Такі пікантні, солодкі, ароматні та гострі помідори, це просто найкраща закуска та доповнення до обіду та вечора. Обов’язково спробуйте зробити хоч кілька баночок і наступного року ви закриєте вже кілька десятків.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 2,5 кг;
- морква та солодкий перець по 200 г;
- часник, 60 г;
- базилік, петрушка або кінза, кріп;
- гострий перчик, 1-2 шт.;
- вода, 1 л;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9% по 2 ст.л у шкірну банку.
Процес приготування
- Банки та кришки стерилізуємо.
- Солодкий і гострий перець, часник подрібнюємо за допомогою блендера, зелень беріть до смаку і також дрібно ріжемо.
- У банки розкладаємо томати – вибирайте невеликі та щільні, не м’які, не биті.
- Заливаємо окропом та накриваємо кришки, залишаємо на 20 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю, додаємо подрібнені овочі, сіль та цукор, варимо до закипання, кип’ятимо 4 хвилини.
- У шкірну банку вливаємо по 2 ст.л. оцту і заливаємо маринадом, закручуємо кришками, перевертаємо і викутуємо до досягнення.
- Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі, на балконі. Термін зберігання тривалий.

Пікантна закуска, яка завжди вас виручить, коли прийшли несподівані гості або просто лінки щось приготувати
Смачного!