19 Вересня, 2024
Спека в Європі вбила понад 47 тисяч осіб

Спека в Європі вбила понад 47 тисяч осіб

Найбільше постраждали країни на півдні континенту.

У 2023 році через пекучі температури в Європі загинуло понад 47 000 людей, причому найсильніше постраждали країни на півдні континенту. Про це повідомляє Reuters.

Згідно зі звітом Барселонського інституту глобальної охорони здоров’я, минулий рік був найспекотнішим у світі за всю історію спостережень. Як повідомляється, зміна клімату продовжує підвищувати температуру, а європейці живуть на континенті у світі, який найшвидше нагрівається, стикаючись зі зростаючими ризиками для здоров’я.

Вчені підрахували, що смертей було б на 80% більше, якби за останні 20 років не було вжито заходів, що допомагають людям адаптуватися до підвищення температури.

Дослідники використовували дані про смертність і температуру з 35 європейських країн. За їхніми оцінками, 47 690 осіб померли від причин, пов’язаних із високими температурами.

Читайте також:

З урахуванням даних щодо чисельності населення, Греція, Болгарія, Італія та Іспанія виявилися країнами з найвищою смертністю, пов’язаною зі спекою.

Синоптик Ігор Кибальчич прогнозує, що найближчі вихідні в Україні будуть дуже спекотними. 17 і 18 серпня температура в Україні підвищуватиметься до +30°…+35°, а на півдні місцями розігріє до +36°…+38°.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *