19 Вересня, 2024
Спека набирає обертів: сьогодні Україну розжарить до +36° (карта)

Спека набирає обертів: сьогодні Україну розжарить до +36° (карта)

Місцями будуть дощі та грози, але прохолодніше від них не стане

Кінець тижня в Україні буде спекотним. По всій країні 18 серпня температура підніметься до +30°…+33°, а на півдні та в центтальних областях місцями розігріє до +35°. Із заходу в нашу країну прийдуть грози, але вони не вплинуть на температуру. Про це повідомляє Погода УНІАН.

На заході України сьогодні буде мінлива хмарність. Місцями пройдуть короткочасні дощі, можливі грози. Температура при цьому вдень підвищиться до +30°…+33°.

На півночі України сьогодні буде невелика хмарність і переважно сухо. Лише в Житомирській області очікуються грози. Температура +30°…+32°.

Відео дняPlay Video

На сході України сьогодні розігріє до +30°…+32°. Тут буде сухо і досить сонячно

У центральній частині України сьогодні буде спекотно, +31°…+35°. У Вінницькій та Черкаській областях імовірні грози. На решті території буде переважно сухо.

На жителів півдня країни сьогодні також чекає дуже спекотна погода. Удень температура тут підвищиться до +30°…+36°, без дощів, лише невелика хмарність.

18 серпня місцями в Україні будуть грози, але прохолодніше не стане / погода УНІАН
18 серпня місцями в Україні будуть грози, але прохолодніше не стане / погода УНІАН

Прикмети погоди 18 серпня

Євстигній житник. Цього дня заклинали жнива. Це робилося для того, щоб нечиста сила не оселилася на них і не вижила з пасовищ худобу. Який Євстигній, такий і грудень буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *