Шарлотка – це швидка і смачна випічка, яку можна готувати в будь-який час року, як зі свіжими, так і з замороженими часточок яблук.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
яблука – 1 кг;
цукор – 120 г;
борошно – 160 г;
лимон – 1 шт;
сіль щіпка;
яйця – 3 шт;
розпушувач – 1 ч.л;
вершкове масло – 20 г;
молоко – 100 мл.
Яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими часточками, скроплюємо соком лимона.
Яйця з цукром збиваємо до густої і стійкою піни, додаємо молоко, збиваємо, потім висипаємо борошно і розпушувач, цедру лимона, все ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою, викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Коли тісто рівномірно розтечеться, посипаємо його цукром і викладаємо шматочки масла до скоринки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо шарлотку до готовності