28 Квітня, 2025
Справжній КВАС, як колись із жовтої бочки! Освіжаючий літній напій за рецептом моєї матусі.

Справжній КВАС, як колись із жовтої бочки! Освіжаючий літній напій за рецептом моєї матусі.

Квас як із жовтої бочки . За рецептом мами .

Зберігайте

Нам знадобиться:

  • Каструля (нержавіюча сталь або емальована)
  • Вода 7-8 літрів
  • Дріжджі 1 чайна ложка
  • хліб житній (або пшенично-житній) 1 буханець
  • Солод житній 2 столові ложки (можна купити в магазині, але можна готувати і без нього, але з ним дуже смачно)
  • Цукор (тут дивіться на ваш смак) ми додали 500 гр

Рецепт приготування домашнього квасу:

Воду кип’ятимо і обов’язково повністю остудити.

Хліб ріжемо кубиком,

смажимо в духовці без олії (щоб трохи по краях підгорів)

Цукор додаємо в окріп

Після того як вода охолола, додаємо туди хліб, дріжджі та солод.

Перемішуємо та залишаємо у теплому місці під кришкою, приблизно на добу.

Як квас загазувався він готовий!

Для початку відбираємо в баночку закваску для наступної партії квасу (більше ми дріжджі не використовуватимемо, з кожної партії ось так перед проціджуванням збиратимемо)

Проціджуємо, в кожну пляшку додаємо штучок 5 родзинок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *