Квас як із жовтої бочки . За рецептом мами .
Зберігайте
Нам знадобиться:
- Каструля (нержавіюча сталь або емальована)
- Вода 7-8 літрів
- Дріжджі 1 чайна ложка
- хліб житній (або пшенично-житній) 1 буханець
- Солод житній 2 столові ложки (можна купити в магазині, але можна готувати і без нього, але з ним дуже смачно)
- Цукор (тут дивіться на ваш смак) ми додали 500 гр
Рецепт приготування домашнього квасу:
Воду кип’ятимо і обов’язково повністю остудити.
Хліб ріжемо кубиком,

смажимо в духовці без олії (щоб трохи по краях підгорів)

Цукор додаємо в окріп
Після того як вода охолола, додаємо туди хліб, дріжджі та солод.

Перемішуємо та залишаємо у теплому місці під кришкою, приблизно на добу.
Як квас загазувався він готовий!
Для початку відбираємо в баночку закваску для наступної партії квасу (більше ми дріжджі не використовуватимемо, з кожної партії ось так перед проціджуванням збиратимемо)
Проціджуємо, в кожну пляшку додаємо штучок 5 родзинок.

