Сьогодні ділюся з вами розкішним рецептом приготування минтаю, коли вперше спробувала так приготувати, була в невимовному захваті, це дуже смачно і зовсім не складно. Такого ніжного та соковитого минтаю, я ніколи не пробувала.
Нам знадобиться:
Минтай – 1,5 кг.
Сіль – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Паприка – до смаку.
Борошно – 4 ст.л.
Соняшникова олія.
Печериці – 200 гр.
Часник – 2 зубчики.
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Вершки – 300 мл.
Петрушка.
Консервовані маслини.
Покроковий рецепт приготування:
- Минтай нарізаємо на порційні шматочки, ретельно промиваємо водою, просушуємо паперовим рушником та перекладаємо у звичайний поліетиленовий пакет.
- Додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку, чотири столові ложки борошна, пакет зав’язуємо і ретельно перетрушуємо, щоб спеції з борошном повністю покрили рибу.
- На розпечену сковороду наливаємо олію і обсмажуватимемо минтай з усіх боків до золотистої скоринки.
- Потім рибу прибираємо, і на цій же олії обсмажуватимемо печериці з часником, цибулею і спеціями до готовності.
- Далі до них додаємо приготовлену рибу, заливаємо вершками, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.
- Після приготування минтай розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, я ще додаю консервовані оливки, але це на любителя. Смачного!