23 Серпня, 2025
Стакан молока, борошно та 2 яйця! Можна пекти хоть щодня — Ідеально до чаю. Діти обожнюють!

Стакан молока, борошно та 2 яйця! Можна пекти хоть щодня — Ідеально до чаю. Діти обожнюють!

Готую швидко і дуже смачно! Дуже м’які, шаруваті і ароматні! А готую їх  з простих продуктів!

Інгредієнти:

  • молоко 300 мл (тепле)
  • цукор 100 г
  • сухі дріжджі 10 г (або 30 г живі)
  • яйце 1 шт. + 1 білок
  • сіль 1-3 ч. л.
  • борошно 550 г
  • ванілін за бажанням
  • олія 50 мл
  • 1 жовток + 1 ст. л. молока для змащування булочок

Приготування:

Змішую разом тепле молоко, цукор, дріжджі. Додаю яйця, білок і всипаю сіль, перемішую. Всипаю борошно і ванілін, замішую руками тісто і вкінці додаю олію, ще трохи вирішую. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю на 1 годину

Коли тісто відпочило, перекладаю його стіл, ділю на 11 частинок, формую кульки. Розтягую руками в круглі коржики і розрізаю на 4 трикутники. Кладу усі 4 трикутники один на одного, зубочисткою продавлюю по середині. Тепер беру руками кожен кутик трикутників, складаю його до середини і защіпаю.

Деко від духовки застеляю пергаментом, викладаю булочки. Змащую зверху їх сумішшю жовтка і молока.

Булочки випікаю при 180 градусів приблизно 20 хвилин. Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *