Хочу поділитися рецептом справжньої аджики – страви, про яку багато хто з вас питав! Цей рецепт належить моїй свекрусі, він передавався з покоління до покоління, починаючи з моєї бабусі.
Нам знадобиться:
- 5 кг помідорів
- 1 кг перцю
- 1 кг яблук (сорт Антонівка)
- 250-350 мл соняшникової олії
- 250-350 мл оцту 9%
- 500 г цукру
- 3-4 стручки гострого перцю
- 1 склянка часнику
- 5 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування:
Тепер розповім, як я готувала. Я приготувала цього разу половину від вказаної порції.
Для аджики я вибрала сливовидні помідори, такі, як для кетчупу. Ці помідори м’ясисті та щільні, що важливо для того, щоб аджика вийшла густою. Я використовувала сезонні літні яблука, оскільки сорт Антонівка ніде не знайшлося.

Я нарізала помідори та яблука невеликими шматочками та перемелола їх через м’ясорубку. Для аджики важливо зберегти текстуру зі шматочками, тому блендер не підійде.

Таким чином, вийшло пюре, яке я варила 1,5 – 2 години. Я скоротила кількість інгредієнтів відповідно до половини порції.

Надмірна рідина випарувалася, і в мене вийшло досить густе пюре.

Для половини порції я взяла 125 мл оцту, 125 мл олії та 250 г цукру. Слід зазначити, що моя аджика виявилася солодкуватою, а не гострою. Вона мала пікантний смак із нотками часнику та ніжного яблука.

Далі я перемолола часник із гострим перцем у блендері. Однак зручніше було б подрібнити їх разом із овочами через м’ясорубку, а потім додати в окремому посуді.


Я додала сіль, цукор, оцет, олію та часник з перцем у каструлю, добре перемішала і варила аджику ще 15 хвилин.
Після цього я розклала аджику по стерилізованим банкам і закрутила їх. У мене вийшло трохи більше 2 літрів готової аджики.
