29 Червня, 2025
Старий рецепт приготування аджики, за яким готують у нашій родині вже кілька поколінь.

Старий рецепт приготування аджики, за яким готують у нашій родині вже кілька поколінь.

Хочу поділитися рецептом справжньої аджики – страви, про яку багато хто з вас питав! Цей рецепт належить моїй свекрусі, він передавався з покоління до покоління, починаючи з моєї бабусі.

Нам знадобиться:

  • 5 кг помідорів
  • 1 кг перцю
  • 1 кг яблук (сорт Антонівка)
  • 250-350 мл соняшникової олії
  • 250-350 мл оцту 9%
  • 500 г цукру
  • 3-4 стручки гострого перцю
  • 1 склянка часнику
  • 5 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування:

Тепер розповім, як я готувала. Я приготувала цього разу половину від вказаної порції.

Для аджики я вибрала сливовидні помідори, такі, як для кетчупу. Ці помідори м’ясисті та щільні, що важливо для того, щоб аджика вийшла густою. Я використовувала сезонні літні яблука, оскільки сорт Антонівка ніде не знайшлося.

Я нарізала помідори та яблука невеликими шматочками та перемелола їх через м’ясорубку. Для аджики важливо зберегти текстуру зі шматочками, тому блендер не підійде.

Таким чином, вийшло пюре, яке я варила 1,5 – 2 години. Я скоротила кількість інгредієнтів відповідно до половини порції.

Надмірна рідина випарувалася, і в мене вийшло досить густе пюре.

Для половини порції я взяла 125 мл оцту, 125 мл олії та 250 г цукру. Слід зазначити, що моя аджика виявилася солодкуватою, а не гострою. Вона мала пікантний смак із нотками часнику та ніжного яблука.

Далі я перемолола часник із гострим перцем у блендері. Однак зручніше було б подрібнити їх разом із овочами через м’ясорубку, а потім додати в окремому посуді.

Я додала сіль, цукор, оцет, олію та часник з перцем у каструлю, добре перемішала і варила аджику ще 15 хвилин.

Після цього я розклала аджику по стерилізованим банкам і закрутила їх. У мене вийшло трохи більше 2 літрів готової аджики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *