Зелена цибуля чудово доповнює смак багатьох страв. Щоб не купувати зелену цибулю взимку, коли вона коштує досить дорого, заготуйте її заздалегідь. Висушивши зелену цибулю, можна отримати чудову приправу, яка відмінно зберігатиметься всю зиму.

Ретельно промийте та просушіть зелену цибулю. Перекладіть подрібнену цибулю на лист, застелений пергаментним папером, і відправте в духову шафу, попередньо розігріту до температури 50 градусів на 2,5-3 години. Невелику кількість цибулі можна висушити у мікрохвильовій печі при потужності 700 Вт протягом 5-7 хвилин.

Висушену цибулю можна подрібнити в блендері до отримання порошку. Її також можна перетерти руками, щоб отримати цибулю великого помелу, а можна зовсім не подрібнювати.

У перемелену цибулю рекомендується додати сіль, це необхідно для того, щоб порошок не збирався в грудки, залишався розсипчастим і зберігався довше.

Перекладіть заготовлену цибулю у баночки зручного розміру та використовуйте для приготування перших та других страв. Цибулю дрібного помелу може використовуватися як натуральний барвник для тіста, що зробить випічку дуже красивою і незвичайною