25 Липня, 2025
Сьогодні буду консервувати улюблені огірки і хочу поділитися з вами цим рецептом! Всі просять цей рецепт, а мені не жаль!

Сьогодні буду консервувати улюблені огірки і хочу поділитися з вами цим рецептом! Всі просять цей рецепт, а мені не жаль!

Інгредієнти:

  • Огірки — 2,5 кг
  • Сіль — 4 ст. л.

Маринад:

  • Оцет яблучний 6% — 400 мл
  • Куркума — 2 ст. л.
  • Гірчиця в зернах — 2 ст. л.
  • Цукор — 400 г

Приготування:

Огірки мию і нарізаю кружечками десь по 0,5 см. Всипаю сіль і ретельно перемішую. Після цього залишаю огірочки на 2-3 години. Періодично перемішую десь раз в півгодини. Тим часом я простерилізувала баночки і кришечки.

Маринад:

У каструлю виливаю оцет, додаю куркуму, гірчицю в зернах і цукор. Доводжу до кипіння. Коли маринад закипів, додаю огірки. Сік, який виділився з огірків, теж виливаю в каструлю. 

Треба їх кип’ячу 5 хвилин.

Пройшло 5 хвилин. Тепер я роблю мінімальний вогонь. І викладаю огірочки в баночку. Поки без маринаду. Огірочки розклала. Тепер заливаю маринад до самого верху. Маринад долила, закатую кришками. Тепер перевертаю на кришечку, накриваю теплою ковдрою і залишаю до повного охолодження. З 2,5 кг огірків в мене вийшло 5 баночок по 450 мл. Обов’язково готуйте огірочки за цим рецептом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *