Інгредієнти:
- Огірки — 2,5 кг
- Сіль — 4 ст. л.
Маринад:
- Оцет яблучний 6% — 400 мл
- Куркума — 2 ст. л.
- Гірчиця в зернах — 2 ст. л.
- Цукор — 400 г
Приготування:
Огірки мию і нарізаю кружечками десь по 0,5 см. Всипаю сіль і ретельно перемішую. Після цього залишаю огірочки на 2-3 години. Періодично перемішую десь раз в півгодини. Тим часом я простерилізувала баночки і кришечки.
Маринад:
У каструлю виливаю оцет, додаю куркуму, гірчицю в зернах і цукор. Доводжу до кипіння. Коли маринад закипів, додаю огірки. Сік, який виділився з огірків, теж виливаю в каструлю.

Треба їх кип’ячу 5 хвилин.

Пройшло 5 хвилин. Тепер я роблю мінімальний вогонь. І викладаю огірочки в баночку. Поки без маринаду. Огірочки розклала. Тепер заливаю маринад до самого верху. Маринад долила, закатую кришками. Тепер перевертаю на кришечку, накриваю теплою ковдрою і залишаю до повного охолодження. З 2,5 кг огірків в мене вийшло 5 баночок по 450 мл. Обов’язково готуйте огірочки за цим рецептом!
