Смак у них — пальчики оближеш! Трошки пікантні, солоденькі, з приємною ноткою часнику — ну як тут встояти
Інгредієнти:
- 3 кг огірків
- 500 г кетчупу
- 200 г діжонської гірчиці
- 200 мл олії
- 1 ст. л. солі
- 4 ст. л. цукру
- 80 мл оцту
- 10 зуб. часнику
Приготування:
Починаю з підготовки огірків. Я завжди їх замочую на кілька годин у холодній воді. Тоді вони хрусткі-хрусткі виходять, а не в’ялі. Поки вони собі там лежать і набираються сил, я готую баночки — стерилізую, кришки кип’ячу, щоб усе було готово.
Коли огірки добре настоялись, я з кожного зрізаю кінчики з обох боків. Якщо огірочок більший, ріжу його на чотири частинки, як пальчики. А от якщо менший, то розрізаю навпіл.

Далі беруся за маринад. У велику каструлю наливаю кетчуп, беру звичайний, додаю туди гірчицю в зернах — вона дає такий цікавий хрускіт, що потім ніхто не вірить, що то домашня закрутка. Далі йде олія, сіль і цукор. Гарненько все перемішую. Ставлю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння і проварюю буквально декілька хвилини, постійно помішуючи.

Коли маринад готовий, викладаю туди нарізані огірки. Перемішую і залишаю, щоб закипіло. Коли все закипіло, от тоді вже видно, що маринаду стало більше. Не дивуйтесь, огірки віддають сік, і в результаті соусу вистачає. Тепер додаю оцет і видавлений через прес часник. Оце момент відповідальний — треба помішувати постійно, бо часник має звичку прилипати до дна. Варю все разом 10 хвилин.

Гарячі огірочки з соусом розкладаю по стерилізованих банках. Я спершу накладаю огірки, а потім заливаю соусом зверху. Закатую кришками, перевертаю догори дном і гарненько вкутую ковдрою — хай собі там доходять до повного охолодження.
Коли все вистигло — переношу в прохолодне місце. А взимку — відкрила баночку, поставила на стіл — і свято! Ці огірочки і до картоплі, і до м’яса, і просто так на хліб покласти — смакота!
