11 Вересня, 2024
Сьогодні, 30 липня, до середини дня очікується руйнівна магнітна буря: наслідки та група ризику

Сьогодні, 30 липня, до середини дня очікується руйнівна магнітна буря: наслідки та група ризику

Сьогодні, 30 липня, до середини дня на Землі очікується потужна та руйнівна магнітна буря, яка може спричинити збої в роботі супутників, енергетики, а також спровокувати північне сяйво у середніх широтах.

Сьогоднішній день, 30 липня, обіцяє стати вельми неспокійним для метеочутливих людей та техніки. Земля опиниться у зоні потужного геомагнітного обурення – сильної магнітної бурі класу G3. За даними метеорологічних служб, пік бурі припаде на проміжок з 14 до 17 години за київським часом. Про це повідомляє сайт “Метеопрог”.

Причиною магнітосферної бурі, що насувається, стала підвищена сонячна активність за останню добу. Фіксувалося цілих 8 спалахів рівня С3 викиди рівня М і один потужний спалах класу X1.5. Спалахи X-класу вважаються одними із найсильніших для магнітосфери Землі. Пов’язані з ними потужні потоки корпускулярних випромінювань становлять серйозну небезпеку для супутників, ліній зв’язку та енергосистем. Ймовірно виникнення полярних сяйв до середніх широт.

Ступінь геомагнітної обурення очікується високою: близько 7 балів за К-індексом. Імовірність рецидивів слабших обурень після піку, за оцінками експертів, бурі також велика – до 35%.

У групі ризику традиційно знаходяться метеозалежні та літні люди, а також страждають на серцево-судинні захворювання та порушення мозкового кровообігу. Всім їм рекомендується максимально обмежити фізичну активність, дотримуватися питного режиму та режиму “сну – неспання”. Бажано проводити більше часу на свіжому повітрі.

Людям, які не належать до групи ризику, також слід подбати про своє самопочуття. Фахівці радять дотримуватись легкої дієти, рясно пити і достатньо висипатися. Різкі перепади геомагнітного фону негативно позначаються і на працездатності.

Метеорологи попереджають: незважаючи на мінливу природу сонячної активності, очікувати на раптове поліпшення ситуації найближчими днями не варто. Дія магнітної бурі затягнеться на невизначений термін. Прогноз буде скориговано з подальшим уточненням даних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *