8 Серпня, 2025
ТО потрібно чи не потрібно м’яти капусту на закваску: навіть досвідчені господині часто плутаються.

ТО потрібно чи не потрібно м’яти капусту на закваску: навіть досвідчені господині часто плутаються.

Зіпсувати квашену капусту можна в прямому розумінні одним рухом руки. Дотримуючись рецептури, потрібно дотримуватися і технології приготування їжі.

Якщо простими словами, потрібно розуміти, що капуста кваситься або в розсолі, або у власному соку.

Це два різні способи одержання однієї і тієї ж заготівлі, які не мають на увазі нічого складного.

Навіщо м’яти капусту
Підготовка овочів займає небагато часу. Потрібно нашаткувати капусту і натерти моркву. Потім змішати, дотримуючись пропорції, інакше зайва кількість моркви позначиться на процесі бродіння не найкращим чином.

М’яти капусту найчастіше доводиться для приготування свіжого салату. Листя стає м’якшим, пускають сік і салат виходить більш насиченим.

Коли капуста кваситься у власному соку, то якщо її не пом’яти, соку буде недостатньо і заготівля буде безнадійно зіпсована.

Коли капусту м’яти не потрібно
Це єдиний випадок, який слід запам’ятати.

Якщо капуста доходитиме до кондиції в розсолі, то на цьому процес завершується. Овочі складають у відповідну ємність, не обминаючи руками, а потім заливають готовим охолодженим розсолом.

Якщо залити розсолом обім’яту капусту, то бродіння сповільниться і є можливість, що заготівля прокисне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *