Зіпсувати квашену капусту можна в прямому розумінні одним рухом руки. Дотримуючись рецептури, потрібно дотримуватися і технології приготування їжі.
Якщо простими словами, потрібно розуміти, що капуста кваситься або в розсолі, або у власному соку.
Це два різні способи одержання однієї і тієї ж заготівлі, які не мають на увазі нічого складного.
Навіщо м’яти капусту
Підготовка овочів займає небагато часу. Потрібно нашаткувати капусту і натерти моркву. Потім змішати, дотримуючись пропорції, інакше зайва кількість моркви позначиться на процесі бродіння не найкращим чином.
М’яти капусту найчастіше доводиться для приготування свіжого салату. Листя стає м’якшим, пускають сік і салат виходить більш насиченим.
Коли капуста кваситься у власному соку, то якщо її не пом’яти, соку буде недостатньо і заготівля буде безнадійно зіпсована.
Коли капусту м’яти не потрібно
Це єдиний випадок, який слід запам’ятати.
Якщо капуста доходитиме до кондиції в розсолі, то на цьому процес завершується. Овочі складають у відповідну ємність, не обминаючи руками, а потім заливають готовим охолодженим розсолом.
Якщо залити розсолом обім’яту капусту, то бродіння сповільниться і є можливість, що заготівля прокисне