Смачніше не їла! Ділюсь найулюбленішим рецептом!
Інгредієнти:
- Баклажани 1 кг 500 г
- Помідори 1 кг 500 г (у мене сливовидні)
- Перець болгарський 1 кг
- Цибуля 700 г
- Сіль, перець чорний мелений за смаком
- Часник 1 головка
- Цукор 2 ч. л.
- Олія 250 мл (для обсмажування)
Приготування:
Баклажани, помідори, перець болгарський та цибулю нарізаю дуже дрібними кубиками.
В каструлю вливаю олію, розігріваю. Кладу цибулю і обсмажую до прозорості. Додаю помідори, перемішую. Тепер перець болгарський, перемішую декілька хвилин

Тоді додаю баклажани, солю і все гарно перемішую. Готую на великому вогні до кипіння. Тоді накриваю кришкою і тушкую 40 хвилин. Потім додаю дрібно порізаний часник, цукор, перемішую. Роблю менший вогонь, накриваю кришкою і тушкую 40 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім солю та перчу за смаком. Тепер готую без кришки, щоб випарувалась вся рідина, знову солю ще за смаком, доводжу до потрібного смаку.

Вогонь роблю мінімальний, не вимикаю і розкладаю усе по стерилізованих банках, щільно закриваю стерилізованими кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження. Смачного!
