Готуємо багатошаровий салат на основі печінки та печериць. Салат виходить дуже ситним, оскільки гриби, печінка і овочі перед розкладкою обсмажуються в олії. При цьому соняшникової олії необхідно використовувати мінімальну кількість, щоб салат не вийшов дуже жирним. Головна родзинка страви-це соус, який просочує шари салату. Соус готуємо самостійно на основі сметани і сиру фета. Завдяки цьому соусу салат має незвичайний кислуватий смак.
3а матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Куряча печінка – 400 г
- Печериці – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Морква – 2 шт
- Яйце куряче – 4 шт
- Плавлений сирок – 2 шт
- Чорнослив – 8 шт
- Соняшникова олія для смаження – за смаком
- Сметана – 300 г
- Сир фета – 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні продукти за списком.
2. Курячу печінку промийте, зріжте жирові прошарки. Печінку наріжте невеликими шматочками, обсмажте на сковороді в невеликій кількості олії. Смажте печінку 5-7 хвилин на середньому вогні до готовності, в процесі посоліть. Сильно засмажувати печінку не потрібно, щоб вона залишалася м’якою і соковитою.
3. Печериці промийте, кожен екземпляр розріжте навпіл, потім тонкими часточками. Гриби обсмажити на окремій сковороді в олії, посоліть. Олії використовуйте в мінімальному обсязі, щоб салат не вийшов дуже жирним. Смажте печериці 5 хвилин, після остудіть, процідіть від зайвого олії.
4. Головку цибулі очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажте в олії до напівпрозорості. Моркву натріть на грубій терці, додайте до цибулі, перемішайте. Овочі смажте до м’якості, потім остудіть і процідіть від олії.
5. Підготуйте плоску тарілку овальної форми. Першим шаром викладіть шматочки смаженої печінки, попередньо їх остудивши. Сир фета поламайте на шматки, змішайте зі сметаною, збийте блендером до консистенції однорідного соусу без грудочок. Соус приправити сіллю і меленим перцем за смаком, перемішайте. Для зручності нанесення на шари, соус перекладіть в кондитерський мішок. Нанесіть його на шар печінки.
6. На печінку викладіть смажені гриби, також змастіть приготованим соусом.
7. На гриби викладіть пасеровані овочі, розподіляючи їх по всьому периметру салату, змастіть сметанно-сирним соусом.
8. Яйця відваріть «круто», натріть на грубій терці, викладіть на овочі. Покрийте соусом.
9. Наступний шар сформуйте з подрібненого плавленого сиру, змастіть його соусом, рівномірно розподіліть.
10. М’який чорнослив наріжте тонкими смужками, прикрасьте ним верхівку салату, виклавши по колу в кілька рядів. Смачного.