4 Вересня, 2025
Такий «дует» овочів і фруктів зберігається відмінно Помідори зі сливами в смачному маринаді на зиму.

Такий «дует» овочів і фруктів зберігається відмінно Помідори зі сливами в смачному маринаді на зиму.

Якщо вам хочеться здивувати рідних та гостей незвичайною закускою – цей рецепт саме для вас. Мариновані помідори зі сливами мають особливий смак: легка кислинка і ніжна насолода створюють гармонію, а плоди залишаються пружними та ароматними. Такий «дует» овочів і фруктів виглядає ефектно, зберігається відмінно і ідеально доповнює як повсякденні страви, так і святковий стіл.

Інгредієнти для банки (1 л):

Помідори – скільки поміститься
Сливи – у рівних шарах з помідорами
Часник – 3 зубчики
Перець чорний горошком – 6 шт.
Перець запашний – 3 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Для маринаду (на 1 л води):

Вода – 1 л
Сіль – 0,5-1 ст. л. (за смаком)
Цукор – 3 ст. л.
Оцет 9% – 1 ст. л.
Покроковий рецепт

Підготовка. Помідори та сливи добре вимийте. У помідорів проколіть шкірку біля плодоніжки зубочисткою, щоб вони не луснули.

Банки. Стерилізуйте банки та кришки. На дно покладіть спеції.

Наповнення. Чергуйте шари помідорів та слив. Між ними додавайте часник та зелень.

Перший залив. Залийте банки окропом, прикрийте кришками та залиште на 10 хвилин.

Приготування маринаду. Злийте воду в каструлю, додайте сіль та цукор, доведіть до кипіння. Наприкінці влийте оцет і прокип’ятіть ще 30 секунд.

Фінал. Залийте гарячим маринадом банки до верху, відразу закатайте кришками, переверніть дном догори і укутайте до повного охолодження.

Помідори зі сливами в кисло-солодкому маринаді – це незвичайна, ароматна та дуже смачна заготівля. Вони зберігають гнучкість, а маринад п’ється до останньої краплі. Взимку така закуска стане прикрасою будь-якого столу та приємним сюрпризом для гостей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *