Приголомшливий смак цього салату не зможе залишити вас байдужими! Він стане обов’язковою частиною будь-якого святкового столу, тому швидше за записуйте рецепт!
Пише Порадниця
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 200 г;
- Помідор – 2 шт .;
- Цибуля – 1 шт .;
- Твердий сир – 100 г;
- Сухарики – 100 г;
- Майонез.
Інгредієнти для приготування сухариків:
- Батон – 5 скибочок;
- Часник – 3 зуб .;
- Сіль перець.
приготування:
У салаті використовується маринована цибуля, тому на самому початку ми займаємося саме цим. Цибулю необхідно почистити і нарізати кубиками.
Далі, змішуємо її з 1 ч.л. цукру і 1 ст.л. яблучного оцту. Гарненько перемішуємо все руками, трохи стискаючи. Ми залишаємо на 5 хвилин.
Філе оселедця нарізаємо невеликими кубиками.
Далі, гарненько миємо помідор і також нарізаємо кубиками. Для того, щоб зайвий сік пішов, поміщаємо його в друшляк.
Твердий сир необхідно натерти на дрібній тертці.
Потім, готуємо сухарики. Кубиками нарізаємо батон і відправляємо його в духовку на 7 хвилин.
Після цього додаємо до сухарикам сіль, перець, часник і трохи олії. Все добре перемішуємо.
Салат викладається шарами: оселедець, цибуля/майонез, помідори/майонез, сир, сухарики. Для зручності роботи і красивого зовнішнього вигляду краще використовувати кільце або готувати салат в глибокій салатниці.
Далі, салат відправляємо в холодильник на 1-2 години, щоб він добре просочився.