31 Липня, 2025
Такого смачного ви ще не пробували. Лечо на зиму — перець, морква, цибуля.

Такого смачного ви ще не пробували. Лечо на зиму — перець, морква, цибуля.

Скоріше занотуйте найкращі рецепти приготування лечо на зимовий період. Цю консервацію можна додавати під час приготування різноманітних страв. Головними інгредієнтами консервації є перець солодкий, морква, ріпчаста цибуля та помідори.

Лечо домашнє з часником

Складові:

  • Помідори – 1 кг.;
  • Перець солодкий – 700 гр.;
  • Морква – 500 гр.;
  • Цибуля – 300 гр.;
  • Сіль – столова ложка;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Чорний перець, мелений – 1 чайна ложка;
  • Лаврове листя – 1 шт.;
  • Олія рослинна – 100 мл.;
  • Оцет столовий – 2 столові ложки;
  • Часник – 5 зубків.

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть у блендері помідори.
  2. Наріжте тонкими смужками перець.
  3. Моркву натріть на буряковій тертці.
  4. Цибулю наріжте півкільцями.
  5. Змішайте всі овочі додавши сіль, цукор, перець та лаврове листя. Також, влийте рослинну олію.
  6. Поставте суміш на вогонь та тушкуйте протягом 15 хвилин після закипання. В кінці приготування дістаньте лаврове листя та додайте оцет й подрібнений часник. Перемішайте та трохи проваріть.
  7. Розкладіть лечо у стерильні банки та закрутіть кришками.

Смачного

Лечо з помідорною пастою та обсмаженими овочами.

Складові:

  • Томатна паста – 400 гр.;
  • Вода питна – 1500 мл.;
  • Перець солодкий – 1500 гр.;
  • Морква – 600 гр.;
  • Цибуля – 3 шт.;
  • Сіль – 1,5 столові ложки;
  • Цукор – 5 столових ложок;
  • Олія рослинна – 150 мл.;
  • Оцет столовий – 1,5 столові ложки.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте перець та цибулю кільцями.
  2. Моркву натріть на тертці для моркви по – корейські.
  3. Обсмажте цибулю на пательні, потім додайте моркву.
  4. В окремому посуді розчиніть помідорну пасту у воді, додавши сіль та цукор.
  5. Додайте заправку до пательні та тушкуйте протягом 15 хвилин. В кінці приготування додайте оцет.
  6. Розкладіть лечо у стерильні банки та закрутіть кришками.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *