Скоріше занотуйте найкращі рецепти приготування лечо на зимовий період. Цю консервацію можна додавати під час приготування різноманітних страв. Головними інгредієнтами консервації є перець солодкий, морква, ріпчаста цибуля та помідори.
Лечо домашнє з часником
Складові:
- Помідори – 1 кг.;
- Перець солодкий – 700 гр.;
- Морква – 500 гр.;
- Цибуля – 300 гр.;
- Сіль – столова ложка;
- Цукор – 3 столові ложки;
- Чорний перець, мелений – 1 чайна ложка;
- Лаврове листя – 1 шт.;
- Олія рослинна – 100 мл.;
- Оцет столовий – 2 столові ложки;
- Часник – 5 зубків.
Спосіб приготування:
- Подрібніть у блендері помідори.
- Наріжте тонкими смужками перець.
- Моркву натріть на буряковій тертці.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Змішайте всі овочі додавши сіль, цукор, перець та лаврове листя. Також, влийте рослинну олію.
- Поставте суміш на вогонь та тушкуйте протягом 15 хвилин після закипання. В кінці приготування дістаньте лаврове листя та додайте оцет й подрібнений часник. Перемішайте та трохи проваріть.
- Розкладіть лечо у стерильні банки та закрутіть кришками.
Смачного
Лечо з помідорною пастою та обсмаженими овочами.
Складові:
- Томатна паста – 400 гр.;
- Вода питна – 1500 мл.;
- Перець солодкий – 1500 гр.;
- Морква – 600 гр.;
- Цибуля – 3 шт.;
- Сіль – 1,5 столові ложки;
- Цукор – 5 столових ложок;
- Олія рослинна – 150 мл.;
- Оцет столовий – 1,5 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Наріжте перець та цибулю кільцями.
- Моркву натріть на тертці для моркви по – корейські.
- Обсмажте цибулю на пательні, потім додайте моркву.
- В окремому посуді розчиніть помідорну пасту у воді, додавши сіль та цукор.
- Додайте заправку до пательні та тушкуйте протягом 15 хвилин. В кінці приготування додайте оцет.
- Розкладіть лечо у стерильні банки та закрутіть кришками.
Смачного!