Коли терміново потрібна смачна, але недорога вечеря, згадую про цей рецепт. Печінка виходить дуже ніжна, соковита, просочена ароматом спецій. Та й метушні з цим рецептом ніякої – “на все про все” у мене йде півгодини. Найчастіше використовую курячу печінку, тому що в ній немає такої вираженої гіркоти
Необхідні продукти:
- Печінка куряча – 500 г
- Цибуля – 1 шт
- Сметана або вершки (20%) – 2 ст ложки
- Яйце – 2 шт
- Борошно (можна вівсяне) – 3 – 4 ст ложки
- Часник сушений – 1 ч ложка
- Чаман (хмелі-сунелі) – 1 ч ложка
- Сіль, перець за смаком
- Кріп, петрушка – 1 пучок
- Соняшникова олія для смаження
СОУС:
- Сметана – 150 г
- Вершковий сир (дрібнозернистий) – 50 г
- Часник – 2 зубчики
- Зелень – 0,5 пучка
- Сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування:
Для цього рецепта нам буде потрібно всього-на-всього 500 г курячої печінки.
Її потрібно нарізати дрібними кубиками.
Цибулю дрібно ріжемо. Зелень так само дрібно ріжемо.
Тепер додаємо до цієї печінки два яйця, цибулю, сметану (або вершки).
Також додаємо дрібно нарізану зелень, потім солимо, перчимо до смаку і я додаю трохи сушеного часнику і Чаману. Чаман дуже добре поєднується зі смаком печінки. Більше спецій ніяких не додаю, щоб не забити ними смак печінки.
Тепер додаємо борошно, буквально 3 – 4 ст ложки. До речі, замість звичайного борошна МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ вівсяну муку. Дуже добре вимішуємо масу. За консистенцією маса повинна вийти як на густі оладки.
Викладаємо по 1 – 2 ст ложки отриманої маси на сковорідку з невеликою кількістю добре розігрітого олії.
Смажимо котлетки до золотистого кольору з обох сторін і до готовності під кришкою.
Смажимо на невеликому вогні. Я кілька разів перевертаю котлети.
Якщо ви не хочете (або вам не можна) смажене, цю печінкову масу можна розкласти по силіконовим формочках і приготуй на водяній бані. Готувати потрібно під кришкою 15 хвилин з моменту закипання води на сковорідці, на маленькому вогні. На дно сковорідки не забудьте покласти тканину, щоб не пошкодити формочки.
До таких печінковим котлет я зазвичай роблю сметанно-сирний соус
Змішую в мисці сметану, сир, часник і дрібно нарізану зелень. Солю, перчу за смаком.
На мій погляд, цей соус ідеально підходить для таких печінкових котлет.