Смачна ідея для обіду або вечері, ( Картопля французькою) котрий я готую часто до обіду або до вечері. Готується просто, виходить завжди смачно.
Інгредієнти:
- м’ясо філе -500г
- сіль -1/2ч.л.
- чорний перець – за смаком
- картопля -1,2 кг
- сіль -1ч.л.
- приправа для картоплі -1/2ч.
- чорний перець – за смаком
- сир -100г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
М’ясо філе поріжемо на пластинки товщиною 5-7 мм.
Тепер м’ясо відбиваємо кухонним молотком. Відбиваємо із двох сторін. У нас сьогодні свинина 500 г, можна взяти курячі грудки, яловичину або індичку. М’ясо солимо, ми додаємо солі завжди на 0,5кг м’яса 0,5ч.л. солі І обов’язково перчимо на смак.
Беремо сковороду, наливаємо трохи олії, розігріваємо і кладемо підготовлене м’ясо, обсмажуємо приблизно по 30-40 секунд з кожного боку. За бажанням м’ясо можна не обсмажувати
2 цибулини поріжемо чверть кільцями та обсмажимо на сковороді до напівпрозорості.
Картопля очистимо, у нас вага очищеної картоплі 1 кг 200 гр. Поріжемо кружальцями. Додаємо до картоплі сіль 1ч. чорний перець, приправу для картоплі та перемішуємо. Беремо відповідний лист.
Змащуємо олією, кладемо половину картоплі, потім кладемо м’ясо і другу половину картоплі. Тепер заливаємо вершками 150 мл, кладемо обсмажену цибулю. Закриваємо фольгою і ставимо в духовку, готуємо під фольгою 30 хвилин або до готовності картоплі, орієнтуйтеся на свою духовку.
Тепер дістаємо, знімаємо фольгу. Сир натріть на дрібній тертці грам 100 і посипаємо зверху на картопля, ставимо назад в духовку і готуємо ще хвилин 15 до рум’янцю сиру.
Подаємо гарячим із запалу із жару до столу. Як вже згадувалося, за бажанням можна м’ясо і цибулю не обсмажувати на сковороді. Смак трохи відрізнятиметься, але виходить не менш смачно.