Салат «Гриби під шубою» нагадує красиву галявину грибів.
Цей листковий салат гідний прикрашати собою святковий стіл.
Вашим гостям сподобається поєднання смажених грибів з цибулею, картоплі і солоних огірків.
Інгредієнти:
- печериці – 500 грамів;
- яйця курячі – 4 штуки;
- картопля – 3 штуки;
- цибуля ріпчаста – одна або дві цибулини. Кількість залежить від розміру цибулі;
- сир твердий – 200 грамів
- цибуля зелена – один пучок;
- огірки солоні або мариновані – два – чотири. Кількість залежить від розміру;
- майонез.
Приготування:
- Печериці очистити, вимити, висушити і протерти рушником. Нарізати тонкими скибочками.
- Цибулю почистити, нарізати невеликим кубиком.
- Поставити сковороду на вогонь, розігріти олію і викласти гриби і цибулю ріпчасту. Обсмажити до готовності кілька хвилин.
- Картоплю помити, почистити і відварити в підсоленій воді. Охолодити. Потерти на крупній тертці.
- Яйця зварити круто. Охолодити, почистити і потерти на крупній тертці. Один-два жовтки потерти окремо для прикраси.
- Огірки солоні потерти на крупній тертці.
- Сир потерти на крупній тертці.
- Зелену цибулю порубати ножем не дуже дрібно.
- Приготувати красиву тарілку або блюдо і викладати листковий салат «Гриби під шубою» в наступному порядку.
- смажені гриби з цибулею;
- варена картопля;
- зелена цибуля (залишити трішки для прикраси);
- майонез;
- солоні огірки;
- яйця;
- майонез;
- тертий сир;
- на середину салату викласти жовтки для прикраси;
- краї салату посипати зеленою цибулею для прикраси.
Салат «Гриби під шубою» готовий. Краще, якщо він постоїть пару годин в холодильнику, і можна подавати його до столу.
Смачного!