Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом салату “Мімоза“. Виявляється, додавши до нього всього кілька оригінальних інгредієнтів, можна круто перетворити смак традиційної страви.
Покроковий рецепт приготування страви:
Заздалегідь варимо яйця, моркву та картоплю. До речі, якщо запекти овочі в духовці, то смак салату буде ще кращим. У прозорий салатник натираємо картоплю, змащуємо її майонезом, розрівнюємо та отримуємо перший шар.
Наступним шаром у нас буде дрібно нарізана зелена цибуля. Багато хто використовують ріпчасту, але мені більше подобається «Мімоза» саме з таким варіантом.
Далі ми матимемо шар консервованого тунця. Більшість готує «Мімозу» із сардинами, але повірте, з тунцем у салату виходить більш витончений смак. Змащуємо майонезом рибний шар.
Далі у нас йде на натерта морквина. А ось на неї замість майонезу я викладаю ікру мойви. Завдяки цьому інгредієнту салат стає дуже цікавим.
Наступний шар у нас буде з натертих варених яєць, добре їх змащуємо майонезом. Фінальний шар – це перетерті у крихту жовтки.
Зазвичай я даю «Мімозі» настоятися пару годин в холодильнику і подаю її до столу. Спробуйте і ви приготувати такий варіант салату. Він вам точно сподобається.
Ось що нам знадобиться:
- ві великі, варені картоплі;
- пучок зеленої цибулі;
- 2 баночки консервованого тунця;
- морква середнього розміру варена – 2 шт;
- ікра мойви – 2 ст.л.;
- 4 варені яйця і майонез