26 Липня, 2025
Так вчила бабуся! Рецепт ідеальної квашеної капусти – виходить хрумка, соковита і дуже смачна.

Так вчила бабуся! Рецепт ідеальної квашеної капусти – виходить хрумка, соковита і дуже смачна.

Це неймовірно корисна страва, яку потрібно включити у свій раціон, я сказав мій лікар: замість 1000 баночок з iherb. Квашена капуста – найкращий природний пробіотик номер 1!

Сімейний РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Квашена капуста
Інгредієнти:

Капуста білокачанна 1 кг
100 грам солодкої моркви (натерти на великій терці)
1 ст. л. хорошої солі без гірки.
Спеції: тільки лавровий лист і чорний перець горошком на смак.
Приготування:

Для квашення використовуємо білокачанну капусту пізніх сортів. У такої капусти повинні бути щільні, тугі качани. Знімаємо з капусти перше верхнє листя, промиваємо водою і шаткуємо.
Моркву тремо на великій терці. Капусту з’єднуємо з морквою, додаємо сіль та спеції – лавровий лист і перець. Чистими руками ретельно перетираємо нарізку, поки овочі не пустять сік.
Укладаємо готову капусту в чисту банку, утрамбовуємо кулаком. Банку потрібно покласти в глибоку тарілку, так як капуста виділятиме сік, який потрібно буде доливати назад.
Готову капусту залишаємо бродити на 4-5 днів за температури 20 градусів. 1 раз на день протикати колючим предметом до дна, щоб випустити газ, що накопичився, інакше капуста буде злегка гірчити.
Банка повинна бути прикрита, але не закрита повністю.
Після 4 днів пробуємо та насолоджуємось!

Успіхів на кухні, приємних приготувань та смачнго Вам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *