Хочете смачно і ситно нагодувати сім’ю і обійтися без м’яса? Тоді обов’язково приготуйте котлети із гречки. Ніжні, соковиті, з пікантним соусом вони будуть гідно оцінені. Повірте, одним разом справа не обмежиться. До того ж, всі продукти доступні, а процес приготування не займає багато часу.

Ось що нам знадобиться:
- гречана крупа – 300 г
- вода – 0,5 л
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- яйця – 3 шт.
- часник – 2-3 зубки
- сметана – 3 ст.ложки
- сіль, перець та спеції – за смаком
- олія соняшникова – 50 мл
Для соусу:
- перець болгарський – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- соняшникова олія – 2-3 ст.ложки
- сметана – 4-5 ст.ложок
- майонез – 2 ст.ложки
- зелень кропу
Покроковий рецепт приготування страви:
Заливаємо гречку водою та варимо на середньому вогні до готовності. Даємо охолонути, перекладаємо у відповідну ємність, додаємо яйця, а потім перебиваємо масу за допомогою блендера.

Дрібно нарізаємо цибулю, натираємо на великій тертці моркву. На розігріту сковороду наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву і тушкуємо до готовності. До гречки відправляємо вміст сковороди, сіль та спеції за смаком, пропущений через прес часник, сметану і добре перемішуємо.
