15 Березня, 2025
Так гречку ви ще не готували: смачна вечеря для всієї родини.

Так гречку ви ще не готували: смачна вечеря для всієї родини.

Хочете смачно і ситно нагодувати сім’ю і обійтися без м’яса? Тоді обов’язково приготуйте котлети із гречки. Ніжні, соковиті, з пікантним соусом вони будуть гідно оцінені. Повірте, одним разом справа не обмежиться. До того ж, всі продукти доступні, а процес приготування не займає багато часу.

Ось що нам знадобиться:

  • гречана крупа – 300 г
  • вода – 0,5 л
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • часник – 2-3 зубки
  • сметана – 3 ст.ложки
  • сіль, перець та спеції – за смаком
  • олія соняшникова – 50 мл

Для соусу:

  • перець болгарський – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • соняшникова олія – 2-3 ст.ложки
  • сметана – 4-5 ст.ложок
  • майонез – 2 ст.ложки
  • зелень кропу

Покроковий рецепт приготування страви:

Заливаємо гречку водою та варимо на середньому вогні до готовності. Даємо охолонути, перекладаємо у відповідну ємність, додаємо яйця, а потім перебиваємо масу за допомогою блендера.

Дрібно нарізаємо цибулю, натираємо на великій тертці моркву. На розігріту сковороду наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву і тушкуємо до готовності. До гречки відправляємо вміст сковороди, сіль та спеції за смаком, пропущений через прес часник, сметану і добре перемішуємо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *