7 Січня, 2025
Так котлети ніхто не готує. Старий рецепт моєї бабусі. Готуватиму на кожне свято

Так котлети ніхто не готує. Старий рецепт моєї бабусі. Готуватиму на кожне свято

Гора неймовірно смачних котлет на вечерю, обід чи навіть на свято. Такі котлети проситимуть ще й ще. Звичайні котлети, я більше не готую! Вас будуть запитувати про цей рецепт знову і знову. Такі котлети по-новому, або можна сказати по-старому, скільки не готуй завжди буде мало. Дуже рекомендую приготувати це варто спробувати. Котлети виходять просто чудові – смачні, ніжні та дуже соковиті.

Інгредієнти:
Фарш 600 г.
Цибуля 1 шт.
Білий хліб 3-4 скибочки
Огірки солоні 2-3шт.
Кетчуп 1 ст.
Сіль перець.
Яйце 1 шт.
Панірувальні сухарі
Ділюся рецептом приготування:
Починаємо з фаршу. Тут дивіться на свій смак, можна взяти готовий в магазині, а можна приготувати і самостійно. Якщо у вас є цікаві смачні варіанти приготування фаршу, поділіться. Не будемо на цьому зупинятись. Далі про нюанси розповім…

Я не уявляю котлети без цибулі, беремо невелику цибулину і нарізаємо дрібніше, і додаємо до фаршу, ще додамо одне яйце.

Додаємо спеції, сьогодні по мінімуму, сіль та перець. Тут коригуйте за смаком, та й сіль різна, краще потім досолити.

Добре перемішуємо, можна виделкою і руками.

Тепер найголовніше. Беремо два шматочки хліба, батон або цеглу, можна обрізати краї, а можна й так. Зверху натираємо два три огірки, як на мене краще солоні.

Тепер необхідно добре перетерти, перем’яти, хліб із огірками, можна руками чи вилкою. Залишаємо на три або п’ять хвилин, щоб хліб добре розкис.

За цей час огірки пустять ще й сік. Ось приблизно ось так має вийти.

Додаємо огірки до фаршу. І ще додамо одну ложку кетчупу. Добре перемішуємо. Я думаю, варто спробувати такий варіант приготування котлет, смак вас здивує, це смачно.

Наразі ще один нюанс. Фарш! Я готувала такі котлет і зі свинячого яловичого і курячого фаршу. Свинячий яловичий виходить сухіший, і для нього рідини з огірків було в самий раз. А ось курячий, він був рідкіший, а може в магазині трохи води додали, не можу точно сказати. Але це не проблема, якщо фарш трохи рідкуватий, то можна ще трохи розмочити і віджати трохи хліба. Але є ще спосіб, просто додати панірувальні сухарі, ложку, дві, залежно від консистенції. Необхідно зробити так, щоб можна було легко сформувати котлети.

Тепер усе просто. Беремо по одній столовій ложці фаршу. Обвалюємо в борошні, формуємо котлети.

На сковорідку наливаємо олію, смажимо котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Далі викладаємо у форму для запікання, зверху додамо декілька шматочків вершкового масла. Відправляємо у духовку на 20 хвилин при 190С.

Котлети виходять соковиті та при цьому не жирні. Дуже смачні!!! Як вам такий рецепт?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *