Хочу поділитись з вами оригінальним рецептом заготівлі помідори зі сливою на зиму. Сама не знала такий спосіб, але коли спробувала, відразу полюбила цей рецепт, особливо мені подобається смак сливи, та й на столі виглядає незвичайно та дуже апетитно.
Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1,5 літра кожна:
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори.
- Слива.
- Кип’яток – 2 літри.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Насіння кропу – 1 ч.л.
- Запашний перець – 10 шт.
- Лимонна кислота – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
1. Беремо банки (у мене дві об’ємом 1,5 літра кожна), ретельно їх миємо, стерилізувати не треба і на дно кожної викладаємо часник нарізаний пластинами.

2. Потім банки на дві третини заповнюємо помідорами (я беру невелику сливоподібну форму).

3. Зверху на помідори кладемо сливу і заливаємо банки до самого верху кип’ятком, знадобиться приблизно два літри води.

4. Через 15 хвилин воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо і доводимо до кипіння.


5. У банки додаємо насіння кропу, запашний перець, лимонну кислоту, заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришками.

6. Зберігати такі помідори можна в домашніх умовах і забирати в холодне місце не обов’язково.
