Картопляне пюре – улюблений гарнір мільйонів російських сімей. І смачно, і недорого, і робити легко. У нас в сім’ї, наприклад, пюрешка завжди в пріоритеті
А до написання статті змусив один випадок.
Приїхала до мене в гості подруга на вихідні, не бачилися давно, сидимо на кухні, балакаємо. Я в цей час якраз обід готувала – картопля ось-ось звариться, і я на стіл витягла все те, що зазвичай додаю в пюре: масло вершкове, молоко і то саме нещасливе куряче яйце. Воно і стало каменем спотикання.
У родині, де я росла, в пюре завжди додавали курячі яйця. Сирі, на хвилиночку. Одного яйця на каструльку пюре цілком достатньо. Страва виходить смачною, «насиченою», я б сказала, і по консистенції пюре після додавання яйця стає більш гладким, якимось еластичним, чи що. У родині чоловіка також яйця в пошані, а тому суперечок з приводу приготування цієї страви у нас з чоловіком ніколи не виникало.
А ось у подруги мама ніколи в житті не додавала яйця в пюре, для неї це дика дикість, якщо можна так висловитися. Спочатку вона з недовірою випитувала, чому я приготувала яйце, а після попросила на цей раз зробити виняток і повернути яйце в холодильник. Мовляв, не зможе вона їсти, якщо буде знати, що в нього вбито сире куряче яйце.
Я, шкодуючи її почуття і пам’ятаючи про гостинність, звичайно ж, відмовити їй не змогла. Тим більше, що, за великим рахунком, мені, взагалі, все одно. Зробила потай пюрешку тільки з маслом і молоком, наївно сподіваючись на те, що ніхто нічого не помітить. А чоловік, поглинаючи обід, мимохідь зауважив, що в страві «чогось не вистачає». Я промовчала. Подруга теж. Обід був з’їдений.
Коротше кажучи, мені просто цікаво – а у вас як готують картопляне пюре? Справа смаку, звичайно ж. Просто цікаво.
А ви додаєте в пюре курячі яйця?