19 Вересня, 2024
Тариф на світло буде вже не 4,32 грн/кВт: таке вперше – його знизять

Тариф на світло буде вже не 4,32 грн/кВт: таке вперше – його знизять

Тариф на світло буде вже не 4,32 грн/кВт – його планують знизити

Український парламент найближчим часом має повернутися до розгляду законопроєкту про добудову 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції, що дозволить суттєво знизити ціну на електроенергію. Про це заявив народний депутат Сергій Нагорняк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ.

Він також підкреслив, що певні групи, які не зацікавлені в стабілізації енергоринку, намагаються затягнути ухвалення цього важливого рішення.

“Коли в країні є певний дефіцит генерації, відповідно ціна на електроенергію зростає. Добудова нових блоків дозволить уникнути цього дефіциту і знизити ціну”, – зазначив він.

Парламентар також наголосив, що Енергоатом не потребує державних коштів для реалізації проекту, а лише вимагає законодавчого дозволу на його завершення.

“Ми будемо переконувати колег зібрати необхідну кількість голосів для підтримки цього рішення, щоб дати поштовх економіці та забезпечити роботою працівників атомних станцій, особливо в умовах війни”, – підкреслив нардеп, висловивши сподівання на швидке підписання закону президентом.

Як повідомлялося, під час візиту в Київ спеціальна представниця США Пенні Пріцкер заявила, що будівництво додаткових блоків АЕС – оптимальне рішення для розв’язання проблеми дефіциту потужності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *