Готую тарталетки на святковий стіл. За таким рецептом тісто виходить з нейтральним смаком так, що вони підходять і для солоних і солодких начинок. Приготувати їх можна заздалегідь, а начинку приготувати в останній момент.
Ділюся рецептом з Вами!
Інгредієнти:
- Масло вершкове або маргарин – 130 гр
- Сіль – 0,3 чай. ложки
- Цукрова пудра – 1 ст. ложка
- Яйця (жовтки) – 2 штуки
- Борошно – 200 грам
Вихід – 11 штук
Приготування:
Підготовлене масло нарізаю на кубики і відправляю в посуд. У масло додаю сіль, цукрову пудру.
Потім додаю яєчні жовтки все розтираю до однорідної маси.

Всипаю поступово борошно.

Замішую м’яке еластичне тісто. Тісто прибираю в холодильник на 30 хвилин.

Тісто розкачуємо в пласт товщиною 1 сантиметр.
Вирізаю кола тіста формочками для тарталеток і розподіляю їх за формою.

Ось такі у мене вийшли.

Формочки я не змащую маслом.
Укладаю тісто в форму і роблю боки рельєфними за допомогою палички.

Відправляю тарталетки в холодильник на 20 хвилин, щоб тісто схопилося і було більш розсипчастим.

Випікаю 15 хвилин при температурі 180 градусах.

Тарталетки готові – готуйте улюблену начинку і смакуйте.
