26 Квітня, 2025
Тарталетки домашнього приготування: показую, як я готую основу для будь-якої начинки

Тарталетки домашнього приготування: показую, як я готую основу для будь-якої начинки

Готую тарталетки на святковий стіл. За таким рецептом тісто виходить з нейтральним смаком так, що вони підходять і для солоних і солодких начинок. Приготувати їх можна заздалегідь, а начинку приготувати в останній момент.

Ділюся рецептом з Вами!

Інгредієнти:

  • Масло вершкове або маргарин – 130 гр
  • Сіль – 0,3 чай. ложки
  • Цукрова пудра – 1 ст. ложка
  • Яйця (жовтки) – 2 штуки
  • Борошно – 200 грам

Вихід – 11 штук

Приготування:

Підготовлене масло нарізаю на кубики і відправляю в посуд. У масло додаю сіль, цукрову пудру.

Потім додаю яєчні жовтки все розтираю до однорідної маси.

Всипаю поступово борошно.

Замішую м’яке еластичне тісто. Тісто прибираю в холодильник на 30 хвилин.

Тісто розкачуємо в пласт товщиною 1 сантиметр.

Вирізаю кола тіста формочками для тарталеток і розподіляю їх за формою.

Ось такі у мене вийшли.

Формочки я не змащую маслом.

Укладаю тісто в форму і роблю боки рельєфними за допомогою палички.

Відправляю тарталетки в холодильник на 20 хвилин, щоб тісто схопилося і було більш розсипчастим.

Випікаю 15 хвилин при температурі 180 градусах.

Тарталетки готові – готуйте улюблену начинку і смакуйте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *