Роблю улюблену консервацію мого чоловіка – квашені огірки! Прекрасно підходять до будь-яких страв, як овочева закуска. Рецепт просто золото!
Інгредієнти:
- огірки
- парасольки кропу
- лаврове листя
- часник
Розсіл:
- вода – 1,5 л
- сіль – 2 ст. л.
- гірчичний порошок – 1 ст. л.
Приготування:
Огірки заливаю холодною водою на 2-3 години. За цей час вони стають пружними. У банки розкладаю парасольки кропу (у мене сушені, краще свіжі), лаврове листя та зубчики часнику. Огірки тепер промиваю, обрізаю кінчики з двох сторін і і кладу в банки.

Вливаю у каструлю холодну воду (не кип’ячену), додала сіль, суху гірчицю, розмішую. Цим розсолом заливаю банки аж до верху. Під кожну банку ставлю тарілку. Так як при бродінні частина розсолу переливатиметься через край банки. Залишаю банки на 4 доби бродити (якщо у приміщенні спекотно досить 3 доби). За цей час огірки поміняють колір.

Тоді зливаю увесь розсіл з банок у каструлю, збовтуючи осад. Каструлю ставлю на вогонь, доливаю ще 150 мл води (50 мл на банку), доводжу до кипіння. Ложкою знімаю піну та кип’ячу 3 хвилини. Киплячим розсолом заливаю банки. Закатую щільно кришками, перевертаю догори днои, укутую рушниками та залишаю остигати. Ці огірки добре зберігаються навіть за кімнатної температури.
