15 Листопада, 2024
“Тертий пиріг з повидлом” – рецепт, який буде передаватися у вашій родині з покоління в покоління

“Тертий пиріг з повидлом” – рецепт, який буде передаватися у вашій родині з покоління в покоління

Дуже смачний і солодкий десерт родом з дитинства! І приготувати можна з будь-яким варенням.

Інгредієнти для тіста:

  • 3 жовтки;
  • 1 яйце;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 200 г вершкового масла;
  • 400 г борошна (приблизно);
  • 1 пакетик розпушувача;
  • цедра одного лимона;
  • ванільна есенція;

Інгредієнти для начинки:

  • 200-250 г варення або джему;
  • 3 яєчні білки;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 100 г мелених горіхів;
  • 1 ст.л. какао

Приготування тіста:

  1. Ретельно перемішайте вершкове масло (м’яке) з цукровою пудрою. Додайте ванільну есенцію, цедру лимона, жовтки й одне ціле яйце. Ще раз перемішайте інгредієнти до однорідної пишної консистенції.
  2. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і замісіть пружне тісто, щоб воно не прилипало до рук.
  3. 1/3 тіста загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку. Тісто, що залишилося розкачайте і викладіть на деко (розміром 20/30 см) на яке попередньо потрібно постелити пергаментний папір.
  4. Збийте яєчні білки з дрібкою солі, додайте до них цукрову пудру (по одній ложці) і продовжуйте збивати до пружного блискучого безе.
  5. З’єднайте мелені горіхи, какао і варення. Додайте безе, потроху, акуратно перемішуючи ложкою, від низу до верху.
  6. Начинку перекладіть на тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні тіста. Дістаньте тісто з морозилки та натріть його зверху (на грубій тертці).
  7. Випікайте пиріг при температурі 160 градусів близько 30 хвилин, до красивої рум’яної скоринки.
  8. Остудіть пиріг прямо в формі в якій він випікався. Після чого витягніть і розріжте на порції.
  9. Пиріг випікається дуже швидко, а подавати його можна з чашкою гарячого молока або чаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *