2 Жовтня, 2025
Тефтелі в запашній підливі. Лише півгодини і смачна вечеря на столі.

Тефтелі в запашній підливі. Лише півгодини і смачна вечеря на столі.

Нам знадобиться:

Фарш – 900 г (у мене свинина + яловичина)
Рис – 3\4 склянки, можна 1\2 склянки (сирого рису)
Цибуля – 1 шт у соус + 1 шт у фарш
Морква – 1 шт
Сіль – 1 ч.л (я кладу без гірки)
Перець – 0,5 ч.л
Сушений часник – 1 ч.л
Паприка – 0,5-1 ч.л
Приправа каррі – 0,5 ч.л
Яйце – 1 шт
Борошно – 3 ст.л (обвалювати тефтелі)
Соняшникова олія для смаження
Масло вершкове – 30 гр
Соус:

Вода – 500 мл
Томатна паста – 2-3 ст.л
Сіль – 0,5 ч.л
Цукор – 1-1,5 ч.л (за смаком)
Покроковий рецепт приготування:

Фарш завжди готую сама. Зазвичай купую м’якоть свинини, намагаюся купити жирненьку. Іноді з метою економії додаю куряче м’ясо. Вигідніше взяти цілу курку та обробити її. Частина йде у фарш. Фарша сьогодні візьму 900 г. – коли є фарш, готую такі обов’язково. У нашій родині їх люблять. А я люблю їх готувати, бо просто і швидко, і результат завжди один – смачно.

Приготую їх у соусі. Навіть не знаю, що смачніше, тефтелі чи соус. Гарнір до них не потрібен, але якщо з метою економії.

Для соусу наріжу одну велику цибулину невеликими шматочками, щоб цибуля … розімліла в соусі. Натру одну моркву. На олії обсмажу спочатку цибулю до прозорості. Потім додам моркву. Цибуля пожовкла, це морква виділила каротин, ще хвилина обсмажування і ця частина готова.

Тепер фарш. Він сьогодні свино-яловичий (по-багатому). Додаю одну, подрібнену у блендері, цибулину. Далі додаю рис, відварений до напівготовності у підсоленій воді. Я взяла 1\4 склянки сирого рису. Багато? Візьміть 1\2 склянки.

Кладу сіль 1 ч.л без гірки (на мій смак, я не люблю солоне), перець мелений 0,5 ч.л. Сушений часник додам 1 ч.л., паприку 1 ч.л. І я додаю 0,5 ч.л. приправи каррі. Ви додавайте приправи на свій смак.

Вливаю 1 яйце, воно скріпить фарш. Зрозуміло, що його треба перемішати.

І ось тепер формую тюфтельки. Руку змочую водою, беру частину фаршу, надаю йому круглу форму і обвалюю в борошні. Відправляю їх на сковороду із розтопленим вершковим маслом.

Готую соус. У 500 – 600 мл води додаю 2-3 ст.л томатної пасти. Кладу 0,5 ч.л солі та 1-1,5 ч.л цукру. Тут можна скуштувати смак соусу, підправити за потреби. Заливаю соусом тефтелі.

Зверху укладаю обсмажену цибулю та моркву.

Кришкою накриваю та тушку на помірному вогні 20 хвилин. Вогонь відключаю і даю їм постояти п’ять хвилин (так робила мама і я так роблю). Напевно, за цей час вони наситяться соусом. І все готово!

Коли є фарш, готую їх обов’язково. У нашій сім’ї такі люблять. А я люблю їх готувати, бо просто і швидко, і результат завжди один – смачно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *