Дуже дякую, і напевно, не тільки від мене, а й від усіх читачів, хто бачив рецепт від моєї подруги.
Підготовляю кріп із парасольками, листя смородини вишні. Часник ріжу пластинками. Листя хрону на дно, укладаю помідори, пересипати кожен ряд зеленню та часником, останній ряд закриваю листям хрону. Заливаю розсолом. У 1 літрі холодної води розчинити дві ложки солі без гірки.
Через сорок днів можна їсти. Якщо хочете, щоб просолилися якнайшвидше, можна знизу помідора зробити розріз навхрест. За три тижні будуть малосольні. Дні два-три тримаємо за кімнатної температури, потім на холод у льох. У мене льох не дуже холодний, тому стоять у холодильнику.
Покроковий рецепт приготування страви:
Набралося стиглих помідорів на 5-літрову каструлю. Кропу вийшов дефіцит, мало набрала. Забула, що треба парасольки. Зате багато листя хрону набралося. Додала до них листя смородини та дуба, часник та дрібні гострі перчики.
Залила розсолом (крім солі, можна додати ще 1 ст. л цукру), зверху поставила тарілку і накрила кришкою. Тарілка під кришкою послужила гнітом.
Усі два дні, що помідори стояли в теплі, увивалася навколо цієї каструлі, нюхала та насолоджувалася.
Третього дня винесла на холодну веранду. Надвечір забула, що треба чекати 40 днів, дістала три помідори та із задоволенням з’їла. У мене помідори по 100 г, цупкі. Робила в місці кріплення плодоніжки надрізи глибиною не більше 1 см. І вже третього дня мої помідори до середини були малосольними, а далі свіжими.
Через 2-3 дні знову слинки потекли. Собі взяла і чоловіка пригостила. З’їли просто так штук по 5. І сьогодні зї’ли решту з картоплею. Загалом мої бочкові помідори і тижня не протрималися. Сьогодні засолила ще одну каструльку.
Тепер завжди так робитиму. Дякую за ваші коментарі