Я поклала в цей салат всі свої улюблені продукти. Люблю всі дари моря, рибу готова їсти щодня. Мій чоловік жартує: у тебе скоро зябра відростуть. Так що цей салат спеціально для таких самих людей, як я.
Я вважаю, що в рибній та морській продукції набагато менше калорій, але насичує вона зовсім не гірше за м’ясо та птицю. Давайте приготуємо салат разом.
Покроковий рецепт приготування страви:
Відваріть кальмари 1 хв, витягніть шумівкою і зануріть у холодну воду, щоб спростити очищення плівки. Зніміть шкірку, промийте, наріжте соломкою. Одна підготовлена тушка важить 300 г.
Відокремте у варених яєць білки від жовтків. Білки наріжте, жовтки поки що відкладіть.
Креветки відваріть 1 хв, злийте та зачистіть від панцира. Розмір не важливий, можна й дрібні.
Купуйте якісні крабові палички. Якщо вони будуть неякісними, це вплине на весь салат. Наріжте на шматочки.
Якщо є роз’ємна форма для торта, використовуйте. Збирайте шарами: білки, кальмари, креветки, палички. Між кожним шаром майонезна промазка.
Зверху ікра для прикраси.
Можна просто зібрати все та заправити майонезом. Останньою додайте ікру і акуратно перемішайте. Зверху присипте крихтою з жовтків.
Ось що нам знадобиться:
креветки – 300г
кальмари – 300г
крабові палички – 200г
яєчний білок – 5шт
ікра червона – 100г
майонез – 3ст.л. (або до смаку)
сіль за смаком