Той самий смачний ПЛЯЦОК з дитинства “АРАХІСОВИЙ”: хрусткий з ніжною розсипчастою структурою та горіхово-карамельним смаком
Пам’ятаєте той неймовірно смачний арахісовий пляцок з дитинства? З хрусткою основою, ніжною розсипчастою структурою та насиченим горіхово-карамельним смаком? Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом цього незабутнього десерту, який стане справжньою окрасою вашого столу.
Пляцок «Арахісовий» не потребує багато часу та інгредієнтів, але результат вас приємно здивує. Він готується з простих, доступних продуктів, а його приготування не займе багато часу
Цей пляцок стане чудовим частуванням для сімейного чаювання, дружної зустрічі або просто для того, щоб порадувати себе та близьких.
Інгредієнти:
Для основи:
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 300 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Для начинки
- 300 г арахісу (обсмаженого та очищеного)
- 200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 3 столові ложки молока
- 1 столова ложка меду
- 1 столова ложка лимонного соку
Для декору:
- 100 г арахісу (подрібненого)
Приготування:
1. Основа:
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром до пишної маси. Додати яйця одне за одним, добре збиваючи після кожного.
Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю. Додати до масляної суміші і замісити тісто. Тісто має бути м’яким, але не липким. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
2. Начинка:
Арахіс подрібнити в блендері до стану крихти.
У каструлі змішати цукор, вершкове масло, молоко, мед та лимонний сік. Довести до кипіння, помішуючи.
Зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин, доки суміш не загусне.
Додати арахісову крихту і добре перемішати. Зняти з вогню і дати начинці охолонути.
3. Збирання пляцка:
Духовку розігріти до 180°C. Деко застелити пергаментом.
Більшу частину тіста розкачати в пласт товщиною 0,5 см і викласти на деко.
На тісто викласти арахісову начинку, розрівнюючи її по всій поверхні.
З решти тіста сформувати невеликі «колючки», імітуючи їжачка, і викласти їх на макову начинку.
Змастити пляцок збитим яйцем і посипати подрібненим арахісом.
4. Випікання:
Випікати пляцок протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Готовий пляцок трохи охолодити, потім посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки.
Смачного!