24 Грудня, 2024
Торт-пляцок “Королівська вишня”. Ідельне поєднання горіхів, маку, вишні та шоколадних коржів.

Торт-пляцок “Королівська вишня”. Ідельне поєднання горіхів, маку, вишні та шоколадних коржів.

Пляцок “Королівська Вишня” за рецептом Лілії Цвіт за останній час підкорив серця тисячі жінок. Всі, хто спробував його спекти – просто в захваті від його істинно королівського, вишуканого смаку.

За матеріалами Пампушок

Тут вдало поєднались шоколадні коржі, мак, горіхи і вишні. Розкішний і на вигляд, і на смак!

Нам будуть потрібні такі продукти:

Шоколадні коржі

  • Борошно – 250 г, какао – 50 г.
  • Жовтки – 6 шт,  цукор – 200 г.
  • Маргарин – 250 г, сметана – 150 г.
  • Сода – 1 ч. л., оцет – 1 ст. л.

Маковий шар

  • Мак (сухий) – 300 г.
  •  Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 70 г.
  • Борошно – 50 г.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Горіховий шар:

  • Борошно – 100 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 100 г.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи – 200 г.

Білковий шар:

  • Білки – 6 шт.
  • Цукор – 200 г.
  • Крохмаль – 40 г.
  • Вишні – 300 г (з 0,5 л. банки).

Крем:

  • Сироп вишневий – 300 мл.
  • Вода – 400 мл.
  • Пудинг – 2 пакетики (по 40 г).
  • Цукор – 50 г.
  • Масло – 400 г.

Покроковий рецепт приготування

Готуємо шоколадний корж:

Жовтки розтираємо з цукром до білої маси (білки поки залишаємо для приготування білкового шару з вишнями), додаємо розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом та перемішуємо. Додаємо борошно, какао та змішуємо  тісто середньої консистенції.

З цієї порції тіста випікаємо 2 коржі, при температурі 180 град. приблизно 35 хвилин.

Готуємо маковий шар:

300 г сухого маку змолоти і запарити, остудити. Тоді додати 3 жовтки, перемішати, додати борошно і розпушувач, перемішати.

Окремо, 3 білки збити в піну. Додати до макової маси. Акуратно перемішати і залишити. А тим часом готуємо горіховий шар.

Готуємо горіховий шар:

4 білки збити в піну. Додати цукор, збити до стійких піків. Додати 4 жовтки, перемішати.

Додати борошно і розпушувач, перемішати. Вкінці додаємо подрібнені горіхи і акуратно перемішати. Залишаємо поки що горіховий шар,

Готуємо білковий шар:

6 білків (від шоколадного коржа) збити в піну. Додати 200 г цукру, збити до стійких піків, додати крохмаль, перемішати

Тепер формуємо тришаровий корж. У форму з пергаментом викладаємо маковий шар. Далі, ложкою, білковий шар. На білки викладаємо вишні, злегка розрівнюємо ложкою. Тоді викладаємо горіховий шар.

Випікаємо при 170° приблизно 1 годину.

Готуємо крем:

До сиропу з вишень у власному соці, доливаємо води стільки, щоб разом було 700 мл. 400 мл виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо, щоб закипіло. У 300 мл розчиняємо 2 пакети вишневого пудингу. У киплячий сік вливаємо розчинений пудинг. Варимо вишневий крем до загустіння, накриваємо плівкою впритул, охолоджуємо до кімнатної температури. 400 г м’якого масла збиваємо, по ложці додаючи пудинг.

Складаємо пляцок:

Шоколадний корж–крем–3 шаровий корж–крем–шоколадний корж – крем.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *