Сировар – звання почесне. Хороший сир вимагає хороших знань, величезного досвіду та якісних продуктів.
Однак є простіші сорти пармезану, їх можна приготувати вдома. І це не кефірний схил, а цілком собі сир, твердий і зберігає форму, за столом будуть дуже раді такому.
Усі компоненти – натуральні.
-3л. молока
-4 яйця
-400гр. сметани жирністю більше 20%
-1ч.л. солі
Молоко треба вилити у банку.
Збити 4 яйця із сіллю та сметаною. Потім цю суміш вводять молоко і знову заважають.
Дно каструлі вистилають рушником у пару шарів, ставлять зверху банку і наливають у каструлю води вище за середній рівень банки.
Ставлять закипати і тримають на середньому вогні 26-28 хвилин, потім суміш проціджують крізь застелене марлею дрібне сито.
Загортають відважений сир і придавлюють грузиком. На ранок шматок твердого сиру у вашому розпорядженні.