11 Грудня, 2024
Три вдалі та смачні рецепти заварного крему. Підходять до різноманітної випічки

Три вдалі та смачні рецепти заварного крему. Підходять до різноманітної випічки

Заварний крем готується дуже просто та легко. Основу його використовують для різних десертів — мусів, суфле, пудинги, морозиво та відомий крем «Шарлот». Він відмінно підходить, як прошарок для тортів та ним можна наповнити еклери й трубочки

«Бабусин» заварний крем.

Складові:

  • Домашнє молоко 1 скл.;
  • Курячі яйця 5 шт.;
  • Цукор пісок 0,5 скл.;
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.;
  • Вершкове масло 200 гр.;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте цукор з борошном, додайте яйця з ваніліном та збийте за допомогою міксера.
  2. Закип’ятіть молоко та вилийте в попередню масу.
  3. Поставте в мікрохвильову піч та проваріть 7-10 хвилин, після помішайте й ще залиште на 2 хвилини.
  4. Після отриману масу збийте та охолодіть.
  5. М’яке вершкове масло збийте й по 1 ч. л. додавайте в масу та продовжуйте збивати крем.

«Англійський» заварний крем.

Складові:

  • Свіже молоко 1 л.;
  • Пудра цукрова 0,5 кг.;
  • Курячий жовток 16 шт.;
  • Ванілін 1 пакет.

Спосіб приготування:

  1. Розітріть курячі жовтки з цукровою пудрою та збийте.
  2. Після поставте на мінімальний вогонь та постійно мішаючи, влийте молоко.
  3. Все прогрійте, але не кип’ятіть, після процідіть через дрібне сито.

Заварний крем з лісовими горіхами.

Складові:

  • Курячі жовтки 4 шт.;
  • Пудра цукрова 120 гр.;
  • Ванілін 0,5 пак.;
  • Домашнє молоко 100 гр.;
  • Очищені лісові горіхи 150 гр.;
  • Масло вершкове 120 гр.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте молоко з цукровою пудрою, жовтками, ванільним цукром та проваріть все до густого стану.
  2. Після охолодіть, додайте смажені лісові горіхи та м’яке вершкове масло й перемішайте.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *