Тушкована капуста – це відмінний гарнір до м’яса, риби або просто смачна основна страва. Таку капусту використовують для начинки пиріжків або вареників. Я поділюся з Вами моїм варіантом приготування смачної капусти.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для приготування капуста:
- Капуста білокачанна 0,5 шт;
- Цибуля ріпчаста 2 шт;
- Морква 2 шт;
- Лавровий лист 2 шт;
- Перець чорний мелений 1 ч. л;
- Сіль дрібна 2 ч. Л;
- Коріандр мелений 0,5 ч. л;
- Томатна паста 2 ст. л;
- Соняшникова олія для смаження.
Рецепт приготування капусти
Готувати тушковану капусту ми будемо з додаванням цибулі і моркви. У розігріту рослинне олію кладемо дві нарізані кубиком цибулини, обсмажуємо їх одну хвилинку і відправляємо сюди моркву, терту на великій тертці. Моркву і цибулю обсмажуємо разом 3 хвилини, додаємо 0,5 ч. л. солі і продовжуємо смажити до золотистого кольору, час від часу помішуючи. Овочі готові.
Тепер ми починаємо тушкувати капусту. У розігріту олію відправляємо тонко нашатковану капусту. У мене половина великого качана, вагою приблизно 1 кг.
На початку тушкуємо на середньому вогні, безупинно помішуючи. Потім кладемо 2 лаврові листки, і за своїм смаком сіль і перець. Я поклала 1,5 ч. л. солі і 1 ч. л. чорного перцю. І в тушковану капусту я додаю 0,5 ч. л. меленого коріандру. Він додасть готовій страві витончений смак і аромат. Перемішуємо капусту зі спеціями і продовжуємо тушкувати на повільному вогні 15 хвилин, зрідка помішуючи.
За дві хвилини до готовності додаємо 2 ст. л. томатної пасти і обсмажені заздалегідь цибулю і моркву
Тушкована капуста готова! Смачного!