Приготуємо сучасне тістечко на сметані — Ніжка.
Інгредієнти коржів для тістечка Ніженка:
яйця — 5 шт.;
сіль — щіпка;
ванільний цукор — 16 г;
цукор — 300;
сметана — 400 г;
борошно — 450 г;
розпушувач — 15 р.
Інгредієнти крему для тістечок:
вершкове масло — 250 г;
згущене молоко — 390 г;
сметана — 200 р.
Приготування:
У миску з яйцями висипаємо сіль та ванільний цукор, збиваємо міксером. Поступово в яйця висипаємо цукор, продовжуємо збивати до розчинення піщин.
Додаємо до суміші сметану, перемішуємо. З’єднуємо борошно з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш, замішуємо глянсове та однорідне тісто.
Застилаємо лист 32-42 см пергаментом, виливаємо на нього тісто, вирівнюємо. Випікаємо корж за 180 градусів 20 хвилин.
Отриманий корж ділимо склянкою чи спеціальною формочкою на невеликі порції.
Залишки коржа подрібнюємо в крихту.
Невеликі порції ділимо впоперек на два коржики кожен.
Збиваємо міксером м’яке вершкове масло, поступово вливаємо до масла згущене молоко. У глянсовий стійкий крем додаємо 100 г сметани, збиваємо 10 секунд.
Далі в крем кладемо залишки сметани та збиваємо аналогічно 10 секунд. Викладаємо крем у кондитерський мішок, наносимо на частину коржів, другою частиною накриваємо начинку.
Зріз та верхівку кожного тістечка покриваємо також кремом.
Обвалюємо тістечка у бісквітній крихті.
До цих тістечок можна додати шоколадну глазур та горіхи. Виходять прості солодкі тістечка для свята.